Actium: professioneel, betrokken en vernieuwend

NIEUWS
16-09-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Actium heeft goed nagedacht wat de ontwikkelingen in de maatschappij zijn en wat dit betekent voor de corporatie die Actium wil en kan zijn. Actium heeft duidelijk de keuze gemaakt een vernieuwende corporatie te willen zijn, bijvoorbeeld door het opzetten en uitvoeren van experimenten of pilots. De visitatiecommissie vindt het knap dat Actium de bijbehorende interne wijzigingen ook goed heeft weten door te voeren. De corporatie ontvangt van belanghebbenden ook regelmatig complimenten over het nieuwe elan van de organisatie. De reeds tijdens de voorgaande visitatieperiode ingezette transformatie is goed doorgetrokken, hetgeen eveneens een compliment waard is.

 class=

Van de belanghebbenden
Actium wordt in de breedte gekenmerkt als een open, sociale en betrokken woningcorporatie en gewaardeerde actieve maatschappelijke samenwerkingspartner. Enkele belanghebbenden geven ook aan dat Actium hierin duidelijk een ontwikkeling heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. De MEVM en enkele gemeenten zouden in de toekomst nog wel meer en/of vroegtijdiger betrokken willen worden bij het vastgoedbeleid en de -strategie van Actium.

Uit de bestuurlijke reactie
De visitatiecommissie schetst Actium als een gedreven corporatie die opgaven gestructureerd, integraal en vooral in samenwerking met belanghebbenden wil oppakken. We krijgen daarbij hun waardering voor de duidelijke rol die we pakken als verbinder en facilitator. En dát is precies de corporatie die we willen zijn; middenin de samenleving en met onze (duurzame) blik vooruit. We stellen onszelf hoge ambities en beseffen dat we het daarmee niet altijd eenvoudig maken voor onszelf. Dat dit wordt gezien en als positief wordt ervaren is fantastisch. 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Actium

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen