Ymere: professioneel, bevlogen en bepalend

NIEUWS
11-10-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Ymere uit Amsterdam is één van de grootste woningcorporaties in Nederland. De visitatiecommissie ziet dat de veranderende omstandigheden, die zich deels al manifesteerden in de vorige visitatieperiode, Ymere hebben beperkt in de mogelijkheden, met name op het gebied van nieuwbouw. Ymere heeft de voorbije periode heel veel aandacht besteed aan het verbeteren van de financiële positie en het uitdragen van de daaruit voortvloeiende beperkingen voor de corporatie. De visitatiecommissie vindt het knap dat Ymere in een roerige tijd waarin men financieel heeft geherstructureerd en een reorganisatie van een regio-georganiseerde organisatie naar een proces gestuurde organisatie heeft doorgemaakt, toch ook (ruim) voldoende prestaties heeft geleverd op de volkshuisvestelijke en maatschappelijke thema’s. 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over het algemeen tevreden met prestaties van Ymere. Met name op het onderwerp betaalbaarheid zijn alle belanghebbenden erg positief over de prestaties van Ymere. Daarnaast worden de prestaties van Ymere ten aanzien van beschikbaarheid en gemengde wijken en wijkgericht werken gewaardeerd. De belanghebbenden zijn iets minder tevreden over de nieuwbouwproductie, al begrijpt men de financiële situatie van Ymere.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn blij met de uitkomsten van het visitatierapport. Ze motiveren ons om met dezelfde inzet en betrokkenheid te blijven werken aan onze missie. Juist in een tijd waarin beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen nog meer onder druk komt te staan geen eenvoudige klus. De aanbevelingen helpen ons onze inzet en middelen aan onze maatschappelijke doelen zo goed mogelijk in te zetten. Hieraan gaan we met enthousiasme aan de slag en wij gaan met onze belanghebbenden in gesprek. 

 
â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Ymere

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen