Wonen Meerssen: Lokaal betrokken en daadkrachtig

NIEUWS
11-12-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Wonen Meerssen heeft twintig procent van de woningvoorraad in Meerssen in bezit en is, ondanks de beperkte grootte, een belangrijke speler in de gemeente. De visitatiecommissie waardeert de ontwikkeling en de positie van de corporatie sen in de gemeente Meerssen.Zij is zich ervan bewust dat samenwerking onmisbaar is bij het realiseren van haar opgaven. Vanuit een rol als volkshuisvester is Wonen Meerssen ook steeds meer een corporatie die andere partijen bindt en verbindt.

In het licht van de opgaven hoopt de visitatiecommissie van harte dat Wonen Meerssen onder andere samen met de gemeente en Huurdersvereniging de komende jaren gestructureerd kan werken aan de ontwikkeling van Meerssen. Het ontwikkelen van een woonvisie en het opstellen van prestatieafspraken zijn daarin noodzakelijke en wenselijke stappen. Deze stappen zullen bijdragen aan de scherpte in de discussie en de samenwerking in Meerssen.


 class=

Van de belanghebbenden
Wonen Meerssen heeft de communicatie met de Huurdersvereniging Meerssen versterkt. De huurdersvereniging geeft inmiddels aan dat zij de indruk heeft dat Wonen Meerssen open staat voor de inbreng van de huurders. Wonen Meerssen is bereid om actie te ondernemen met de inbreng van huurders, waardoor de huurdersvereniging ook daadwerkelijk invloed heeft op het beleid van Wonen Meerssen.

Uit de bestuurlijke reactie
Het positieve oordeel van de visitatiecommissie op onze maatschappelijke prestaties doet in onze ogen recht aan het harde werk dat onze medewerkers hebben geleverd. Maar we realiseren ons ook dat we er nog niet zijn. Met name in de documentatie van de manier waarop besluiten tot stand komen en het helder maken van de maatschappelijke overwegingen die hierbij meespelen is er nog ruimte voor verbetering door een en ander explicieter te benoemen. Dit geldt ook voor het samen met het gemeente bestuur van Meerssen vormgeven en uitvoeren van het woonbeleid.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Wonen Meerssen 
â–¶ nieuwsbericht Wonen Meerssen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen