Poort6: met een frisse blik weer meer naar buiten gericht

NIEUWS
28-01-2021

Visitatieperiode 2016-2019
Poort6 heeft de afgelopen jaren bewogen perioden meegemaakt met bestuurlijke wisselingen en na-ijlende aandacht voor de financiële positie en de koers en ontwikkeling van de organisatie. Het doel was hierbij de organisatie voor te bereiden op het (steeds) meer in samenwerking met belanghebbenden oppakken van de opgaven in Gorinchem. De visitatiecommissie constateert dat de voorwaarden voor het inzetten op de uitvoering van de maatschappelijke opgaven, met en voor de belanghebbenden, grotendeels zijn ingevuld. Poort6 beschikt over een actuele en heldere koers, is financieel gezond en werkt veel beter samen met belanghebbenden. Dit komt onder meer tot uiting in het intensiveren van samenwerkingen en door het sturen op de recent herijkte portefeuillestrategie. Ook heeft Poort6 een groot aantal belanghebbenden gevraagd mee te werken aan de maatschappelijke visitatie en is door alle partijen hier positief op gereageerd.

 class=

Van de belanghebbenden
belanghebbenden zijn tevreden over het presteren van Poort6, de samenwerking met Poort6 en de wijze waarop Poort6 invloed geeft op haar beleid. De belanghebbenden ervaren dat Poort6 zich als organisatie de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld, dat de samenwerking is geïntensiveerd en dat Poort6 meer betrokken is. Als belangrijkste aandachtpunt vanuit de huurdersorganisatie wordt meegeven de kwaliteit van de communicatie naar de reguliere huurder goed te bewaken. Ook ten aanzien van de volkshuisvestelijke opgaven zijn de belanghebbenden, op enkele kanttekeningen en/of uitdagingen na, overwegend tevreden en positief.
  

Uit de bestuurlijke reactie
Een rapport “waar je mee thuis kunt komen”. De uitkomst van de visitatie is een bekroning van het harde werken van de organisatie en biedt tegelijkertijd ruimte voor en zicht op verbetering, groei en verdere aanscherping. Uit de boodschap die we van onze belanghouders meekrijgen blijkt dat men blij is met ingeslagen koers, de verbeterde communicatie, het meer sociale gezicht en de vernieuwde samenwerking. De waardering die daaruit blijkt, zeker van hen voor wie we het doen, onze huurders, doet ons goed.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Poort6

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen