Veenendaalse Woningstichting: gewoon goed

NIEUWS
20-07-2020

Visitatieperiode 2015-2019
De Veenendaalse Woningstichting heeft de afgelopen jaren duidelijk stappen gemaakt, zowel op intern gebied als richting de buitenwereld. De visitatiecommissie heeft tijdens de visitatie duidelijk het motto 'gewoon goed' herkent in haar activiteiten en houding. Intern is er hard gewerkt aan het actualiseren van diverse beleids- en governancedocumenten om te voldoen aan de vereisen van de nieuwe woningwet. Dit is voor een woningcorporatie met een relatief kleine omvang een grote opgave geweest. De visitatiecommissie waardeert het daarom dat de aandacht ook goed is uitgegaan naar de kerntaak en men zich goed heeft ingezet voor de volkshuisvestelijk opgaven in Veenendaal. Er is hierbij nadrukkelijker ingezet op het investeren in vastgoed door nieuwbouw te realiseren en diverse nieuwbouwprojecten te plannen.

 class=

Van de belanghebbenden
De gemeente en de Stichting Huurdersbelangen VWS zijn erg tevreden over de relatie en samenwerking met de Veenendaalse Woningstichting. Er wordt goed samengewerkt, er zijn korte lijnen en zaken worden snel en adequaat opgelost. De huurdersvereniging merkt dat ze alles kunnen bespreken en aangeven bij de corporatie en dat ze vervolgens ook kunnen terugvinden wat ze hebben aangekaart. De gemeente is van mening dat de procatieve houding ten aanzien van samenwerken het werken leuk maakt. In samenhang wordt gezocht naar nieuwe wegen om de sociale sector te ondersteunen. Dit zorgt voor het opstarten van diverse projecten en een prettige samenwerking.

Uit de bestuurlijke reactie
‘Gewoon goed’ is het motto wat wij de laatste jaren hebben willen uitstralen. De visitatiecommissie heeft dit motto herkend in onze activiteiten en houding. De commissie omschrijft ons als een lokaal betrokken, enthousiaste, bescheiden en nuchtere corporatie, die zich nadrukkelijk wil inzetten voor goede woningen en voor haar huurders. 

Het verheugt ons dat de commissie constateert dat onze performance op alle vier perspectieven is verbeterd. De visitatiecommissie heeft vastgesteld dat wij de aanbevelingen en verbeterpunten uit de voorgaande visitatie hebben opgepakt en hier goede stappen hebben gezet. Dit mooie resultaat doet ons natuurlijk buitengewoon goed. Moet dit niet leiden tot aanpassing van ons motto? In ieder geval zien wij de uitkomst als een aansporing om het (nog) beter te doen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van de Veenendaalse Woningstichting

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen