Uitstel termijn visitatie mogelijk

NIEUWS
18-03-2019

Valt de deadline voor de visitatie van uw woningcorporatie tussen 1 juli 2019 en 1 juli 2021? Dan kunt u de visitatie maximaal 6 maanden uitstellen.

Woningcorporaties moeten elke vier jaar gevisiteerd worden door een geaccrediteerd bureau. De Woningwet geeft aan dat de termijn van vier jaar ingaat op de datum van het vorige visitatierapport.

De Autoriteit woningcorporaties signaleert nu dat de spreiding van de visitaties binnen de cyclus van vier jaar onevenredig is: een groot aantal visitaties staat gepland voor dit en volgend jaar. Dit kan leiden tot een tekort aan capaciteit bij de geaccrediteerde bureaus. Hierdoor kan een aantal corporaties de deadline mogelijk niet of moeilijk halen. Bovendien ontstaat het risico dat er concessies worden gedaan aan de kwaliteit van de visitatie. De Aw wil daarom in overleg met Stichting Visitaties Woningcorporaties Nederland bijdragen aan een grotere spreiding. Corporaties die tussen 1 juli 2019 en 1 juli 2021 gevisiteerd moeten worden krijgen de mogelijkheid om de visitatie maximaal 6 maanden uit te stellen.

Wilt u gebruik wilt maken van deze extra tijd voor de visitatie? Dan hoeft u dat niet vooraf aan te vragen bij de Aw. De Aw zal bij corporaties die vallen binnen bovenstaande termijn niet handhavend optreden.

â–¶ Visitatiekalender: overzicht datum volgende visitatie per corporatie

â–¶ Bericht op website Aw


Vraag het Claudia

Vraag versturen