Tablis Wonen: Open de deuren!

NIEUWS
25-01-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Er is veel gerealiseerd door Tablis Wonen in de afgelopen jaren in Sliedrecht en Molenwaard. Het meest in het oog springende is de herstructurering van de Staatsliedenbuurt. Er zijn in Sliedrecht veel zorgorganisaties. Daarom heeft Tablis Wonen veel woningen voor mensen met zorg, specifieke eisen en begeleiding. Dat vinden ze gewoon. In Sliedrecht en ook bij Tablis Wonen. Het zijn doeners, ze stropen de mouwen op en gaan aan de slag.

‘Open de deuren’ is letterlijk en figuurlijk bedoeld. We refereren daarmee aan een kantoor met gesloten lamellen en besloten ruimtes. Maar ook aan de wens van haar omgeving tot toenemende openheid en contact. Betrek stakeholders eerder en nog meer bij het beleid. Maak transparant en inzichtelijk wat Tablis Wonen doet en ga er overal en altijd het gesprek over aan.

 

 class=

Van de belanghebbenden

De tevredenheid over de invloed op het beleid en over de relatie & communicatie is door de belanghebbenden gewaardeerd met gemiddeld een 8.

De huurdersorganisatie ervaart de relatie als top. De samenwerking en elkaar weten te vinden is intensiever. De personele wisselingen waren minder fijn.

 

Uit de bestuurlijke reactie
We zien deze visitatie als een compliment voor Tablis Wonen en in het bijzonder voor al onze medewerkers die hard hebben gewerkt om deze resultaten mogelijk te maken. Daarnaast geeft het handreikingen om ons in de komende periode te verbeteren. Tot slot, willen wij onze partners bedanken voor hun bijdrage aan deze visitatie. Hun feedback stelt ons in staat te reflecteren, in te zien wat anders en beter kan, en soms ook echt beter moet. Over de uitkomsten van deze visitatie gaan wij graag het gesprek met onze partners aan, zodat we door samenwerking met elkaar de komende jaren nog meer woonplezier realiseren voor onze huurders.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/tablis-wonen-sliedrecht

Tablis Wonen participeerde in het experiment ‘meer gesprek en minder (dubbel) werk’. Lees hier meer over de experimenten.

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen