SVWN en VTW publiceren update ‘De commissaris en visitatie’

NIEUWS
09-11-2020

SVWN en VTW hebben hun gezamenlijke publicatie ‘De commissaris en visitatie’ aangepast op basis van de geactualiseerde visitatiemethodiek 6.0. die geldt sinds 1 januari 2019. In de nieuwste visitatiemethodiek is overlap met beoordelingskaders van de Autoriteit woningcorporaties en het WSW verwijderd en is het accent verlegd naar de maatschappelijke verantwoording in de lokale driehoek. 

Deze update van de gezamenlijke handreiking biedt veel praktische informatie en inspirerende praktijkervaringen. Daarmee willen SVWN en VTW commissarissen helpen de mogelijkheden van het instrument visitatie zo goed mogelijk te benutten. Dat vraagt om een meervoudige betrokkenheid van de RvC, zowel bij de voorbereiding (opdrachtverlening), in de uitvoering (RvC wordt zelf beoordeeld) als bij de opvolging van een visitatie (bestuurlijke reactie, dialoog met belanghebbenden).

Met deze publicatie hopen SVWN en VTW bij te dragen aan zowel kennis als enthousiasme over het instrument visitatie en over de betrokkenheid van en opbrengsten voor de commissaris.

â–¶ bekijk de interactieve publicatie
â–¶ download de PDF-versie


Vraag het Claudia

Vraag versturen