Stichting Woningbouw Achtkarspelen: Betrokken, eigenzinnig en daadkrachtig

NIEUWS
13-05-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) is een belangrijke betrokken en toegankelijke woningcorporatie: men wil er echt zijn voor de Achtkarspelenaren. Dit uit zich ook in de maatschappelijke prestaties. SWA heeft over het algemeen (ruim) voldoende tot goed gepresteerd en luistert hierbij goed naar wat er lokaal nodig is. De belangrijkste verbeteringen zitten daarom niet op het volkshuisvestelijke gebied, maar op de invloed die SWA geeft op haar beleid.

Voor SWA is samenwerken geen ‘must’, de samenwerking wordt gezocht als dit daadwerkelijk tot betere prestaties leidt. De visitatiecommissie kan zich in deze visie gedeeltelijk vinden. Het is inderdaad belangrijk dat SWA haar identiteit behoudt, tegelijkertijd vragen veel maatschappelijke problemen voor steeds verdergaande samenwerking tussen de betrokken partijen. Daarom wil de commissie SWA toch aanraden een manier van werken te vinden die met behoud van eigen identiteit meer gericht is op afstemming

 class=

Van de belanghebbenden
Als lokaal betrokken woningcorporatie heeft Stichting Woningbouw Achtkarspelen een goede relatie met haar belanghebbenden, met name op het gebied van relatie en communicatie. Door de korte lijnen met de belanghebbenden kan snel geschakeld worden. Een kanttekening hierbij is dat de invloed op het beleid kritischer wordt beoordeeld door de belanghebbenden.

 

Uit de bestuurlijke reactie
We herkennen het rapport als het rapportvan SWA. Bijzonder verheugd zijn wij met onze scores voor de contacten met onze huurdersorganisatie. In onze optiek zijn onze huurders het belangrijkst; daar doen we het voor. We willen het voor hen goed doen. De aanbevelingen en verbeterpunten die in het rapport worden genoemd nemen we ons ter harte. We gaan er mee aan de slag.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Stichting Woningbouw Achtkarspelen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen