Stichting Eelder Woningbouw: no nonsense, goed maatschappelijk presterende corporatie

NIEUWS
22-05-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Stichting Eelder Woningbouw uit Paterswolde is een degelijke no nonsense corporatie. Het wederzijdse vertrouwen dat SEW heeft weten te bewerkstelligen in het lokale netwerk geeft aan dat SEW zich goed bewust is van wat er leeft en wat er nodig is in de lokale volkshuisvesting. Als kleine organisatie weet SEW goed maatschappelijk te presteren. SEW doet haar uiterste best om maatschappelijk te investeren of inzet te plegen als het nodig is en doet daarmee meer dan ze zich heeft voorgenomen. SEW is een corporatie met daadkracht. De commissie heeft daar veel waardering voor en vindt dat SEW zich zelfbewuster mag presenteren in haar maatschappelijke rol naar de buitenwereld.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden hebben veel waardering voor de prestaties van SEW. De wens van belanghebbenden om nog intensiever samen te werken komt voort uit het grote vertrouwen dat er tussen SEW en de belanghebbenden bestaat. Daarin kan meer, bijvoorbeeld door elkaar eerder bij de beleidsvorming op het gebied van de samenstelling van de voorraad, duurzaamheid en wonen en zorg te betrekken.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Dit is een groot compliment aan Stichting Eelder Woningbouw. Het is voor ons een duidelijk signaal dat we nog steeds op de goede weg zijn. Het vertrouwen van onze belanghebbenden geeft ons de energie om ons voluit in te blijven zetten voor betaalbaar en bereikbaar wonen. De visitatiecommissie heeft SEW nog een aantal aandachtspunten meegegeven. Deze punten zullen we de nodige aandacht geven de komende tijd. We zetten ons beste been voor om het de komende periode nog beter te doen.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Stichting Eelder Woningbouw

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen