Stek Wonen: gezonde, kritische en constructieve partner voor haar omgeving

NIEUWS
22-09-2018

Visitatieperiode 2014-2017

Stek is in de afgelopen vier jaar een organisatie geworden die zich nadrukkelijker tot de huurder als klant verhoudt. Met de focus op betaalbaarheid en beschikbaarheid, de introductie van klantwaarden, de investeringen in de woningvoorraad en aandacht voor de kosten van de eigen organisatie, laat Stek zien er echt te zijn voor de huurder en de woningzoekenden met een kleine portemonnee.

Over de belanghouders
Belanghebbenden kunnen bouwen op de solide bedrijfsvoering van Stek. Er wordt succesvol met elkaar samen gewerkt om tot de juiste beleidskeuzes en prestatieafspraken de komen. De organisatie zal in het oppakken van haar prestaties niet altijd voorop, maar zeker ook niet achter lopen. De relatie met huurdersorganisatie HBVB verloopt soms moeizaam. De huurdersvertegenwoordiging is op bepaalde punten kritisch, en tegelijkertijd ook in staat het grotere geheel te overzien en samen te zoeken naar een haalbaar en gedeeld standpunt.

  

Uit de bestuurlijke reactie
Grote tevredenheid is er bij Stek over de mooie verbetering ten opzichte van de vorige visitatie die door de commissie is gesignaleerd. Stek is een organisatie die veel waarde hecht aan haar maatschappelijke presteren en streeft naar een zo hoog mogelijk resultaat maar is zeker zeer tevreden met deze waardering door de commissie. De visitatie is mede waardevol door de inbreng van de belanghouders. Wij danken hen hartelijk voor hun bereidheid en inzet in de visitatie en zullen zeker blijvend met hen in gesprek zijn.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woonstichting-stek-lisse 

Lees hier het nieuwsbericht van Stek Wonen: https://www.stek-wonen.nl/over-stek/nieuwsarchief/stek-krijgt-74-voor-haar-prestaties 

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen