Standvast Wonen: proactief en coöperatief

NIEUWS
16-05-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Standvast Wonen is een ondernemende en lerende organisatie die gericht is op maatschappelijke meerwaarde. De corporatie ziet het als haar rol om zich te richten op delen van de woningmarkt die anderen niet oppakken en voelt zich verantwoordelijk om kwetsbare huurders een kans te geven. De manier van werken werpt vruchten af: de corporatie behaalde goede resultaten op alle prestatievelden. Zo is bijvoorbeeld het percentage goedkope woningen toegenomen en is het initiatief genomen om uitstroom van cliënten uit instellingen naar een gewone woning mogelijk te maken in samenwerking met een zorginstelling.

 class=

Van de belanghebbenden
Over het algemeen zijn de belanghebbenden tevreden over de prestaties van Standvast Wonen. Dit geldt met name voor de huisvesting van bijzondere doelgroepen en de kwaliteit van wijken en buurten. Vanuit verschillende belanghebbende komen tips omtrent communicatie. Zo hebben huurders moeite met het vinden van de juiste persoon bij meer complexe, afwijkende vragen. De gemeenten zouden graag een vast aanspreekpunt hebben. Door wisselingen van medewerkers ontbreekt dit nu. 

Uit de bestuurlijke reactie
Het visitatierapport geeft een goed beeld van wie we zijn en hoe we ons werk doen en biedt daarnaast mooie aanknopingspunten waar we op gewaardeerd worden en waar we ons verder op kunnen verbeteren. We zoeken nadrukkelijker de samenwerking op met onze strategische partners. Om tot gezamenlijke opgaven en resultaten te komen zullen we niet alleen voornemens en beleidsplannen delen, maar ook de tijd nemen voor het organiseren en voeren van maatschappelijke debatten.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Standvast Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen