SSW: Een ruim voldoende presterende volkshuisvester, ondanks grote veranderingen

NIEUWS
22-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

SSW heeft in deze visitatieperiode een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt door te werken aan een verdere professionalisering. De noodzakelijke interne veranderingen hebben SSW steviger en toekomstbestendiger gemaakt. Ondanks het feit dat de veranderingen veel tijd en energie hebben gekost, worden de prestaties van SSW gezien en gewaardeerd.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn tevreden over de geleverde prestaties, met name over de relatie en communicatie met SSW. Het feit dat er de afgelopen vier jaar geen nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd leidt wel tot bezorgdheid. De belanghebbenden beseffen dat dit voor een groot deel ligt aan de beperkte hoeveelheid bouwlocaties, maar verwachten meer daadkracht van SSW om de woningbouwproductie op gang te brengen.

 

Uit de bestuurlijke reactie
De stappen die SSW de afgelopen jaren heeft gezet, worden door de commissie duidelijk herkend. Er staat nu een heel ander SSW dan aan het begin van de visitatieperiode. Het fundament van de organisatie is verbeterd en verstevigd. We zijn duidelijk weer in control gekomen. En voor ons misschien nog wel belangrijker: onze belanghouders, inclusief onze huurders, zien en waarderen onze prestaties ook.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van SSW

â–¶ lees hier het nieuwsbericht van SSW

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen