SSH&: de studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem

NIEUWS
12-04-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Met recht kan gesteld worden dat SSH& hart heeft voor studentenhuisvesting. SSH& is een corporatie met een sterke doelgroeporiëntatie. De studentpopulatie is een kernindicator voor het bepalen van de beleidsagenda in kwantitatieve zin. In kwalitatief opzicht vaart SSH& daarnaast een zeer krachtige koers vanuit haar ingenieursmentaliteit met duurzaamheidsprestaties als signatuur.

Naast de in het oog springende bouw- en duurzaamheidsactiviteiten werkte SSH& tevens aan het optimaliseren van haar dienstverleningsconcept richting de bewoners. Toegesneden op eigenschappen van haar doelgroep zijn er diverse digitaliseringsslagen gemaakt, waaraan ook efficiencydoelstellingen verbonden zijn. En dit terwijl de corporatie in haar werkgebied al zeer goed te boek staat als het gaat om het doelmatig en kwalitatief beheer van studentwooneenheden.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden hebben breed waardering voor de prestaties van SSH&. SSH& wordt getypeerd als constructief, zorgvuldig, actief, bescheiden en bovenal als een corporatie die doet wat ze belooft. De organisatie wordt als open en transparant ervaren. Met de bestuurswisseling ziet een aantal belanghebbenden deze kwalificaties versterkt.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Het visitatierapport geeft ons een goed beeld van de stevige basis die we moeten behouden en maakt expliciet waar we ons nog verder kunnen verbeteren. Onze focus op de doelgroep, betaalbaarheid, duurzaamheid, service- en dienstverlening leiden tot goede resultaten, evenals mooie kansen om ons aanbod in Nijmegen en Arnhem te vergroten. Deze koers en onze ‘doorleefde’ visie houden wij de komende jaren vast. De aanbevelingen in het rapport reiken ons goede verbeterpunten aan. Met een deel van deze verbeterpunten zijn we al aan de slag.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van SSH&

â–¶ lees hier het nieuwsbericht van SSH&

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen