Sint Trudo: eigenzinnig, sociaal en lokaal betrokken

NIEUWS
06-05-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Sint Trudo, actief in de regio eindhoven, is een eigenzinnige en zelfbewuste corporatie, die handelt naar haar kernwaarden onder het motto ‘dare to be different’. Dit uit zich onder andere in de voortrekkersrol die de corporatie speelt bij de totstandkoming van bijzondere projecten en initiatieven in het sociale domein. De visitatiecommissie constateert dat er veel behoefte is aan de inzet van Sint Trudo en dat de rol van Sint Trudo als voortrekker wordt gewaardeerd. De Woningwet beperkt de inzet van corporaties op veel thema’s die juist bij Sint Trudo belangrijk zijn. De belangrijkste uitdaging voor Sint Trudo is om ook in de toekomst met behoud van eigen identiteit binnen de kaders van de Woningwet te opereren.

 

 class=

Van de belanghebbenden
Sint Trudo heeft goed gepresteerd in de ogen van de belanghebbenden. De belanghebbenden waarderen de inzet voor betaalbaarheid en de bijdrage die Sint Trudo heeft geleverd aan de ontwikkeling van de stad Eindhoven. Ook zijn zij van mening dat Sint Trudo durft te experimenteren en experimenterend te denken. Zij zoeken daar de samenwerking met huurders/bewoners.

Uit de bestuurlijke reactie

Wij zijn tevreden met de uitkomsten van de visitatie. Met name de waardering van onze belanghebbenden stemt tot tevredenheid. Het rapport biedt een aantal aanknopingspunten voor verbetering. Daarmee gaan we actief aan de slag.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Sint Trudo

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen