Sint Joseph Almelo: nieuw elan

NIEUWS
01-02-2022

Visitatieperiode 2017-2020
De visitatiecommissie spreekt haar waardering uit voor hetgeen Sint Joseph de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. De organisatie heeft hard gewerkt aan het maken van een omslag en heeft daarbij de maatschappelijke taken niet uit het oog verloren. De meeste prestatieafspraken zijn immers ruim voldoende uitgevoerd en de belanghebbenden zijn over het algemeen (zeer) tevreden over de samenwerking met en de maatschappelijke prestaties van Sint Joseph.

De visitatiecommissie is van mening dat de basis gelegd is om de komende jaren van betekenis te zijn voor de volkshuisvesting in Almelo, waarbij de visitatiecommissie realiseert dat Sint Joseph voorlopig beperkt blijft door de financiële mogelijkheden. De visitatiecommissie waardeert de openheid en het realisme van de corporatie daaromtrent en vindt het een logische keuze dat Sint Joseph van daaruit op zoek is naar een intensieve samenwerking met een collega-corporatie.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zien de positieve ontwikkeling die Sint Joseph de afgelopen periode heeft doorgemaakt. Van intern naar extern wordt hierbij vaak benoemd. Ook op gebied van de volkshuisvestelijke prestaties zijn de belanghebbenden erg positief. Sint Joseph zet zich goed in voor de leefbaarheid en het sociale domein en heeft oog voor de betaalbaarheid. Aandachtspunten binnen dit geheel zijn de kwaliteit van de woningvoorraad, de verduurzamingsopgave en de financiële slagkracht van de corporatie. Hierbij dient gezegd dat te worden dat belanghebbenden zien dat Sint Joseph met name op renovatie en onderhoud een inhaalslag aan het maken is.

Uit de bestuurlijke reactie
In de, voor de visitatie geschreven, position paper staat geschreven: “Als je heel helder weet wat je wilt, dan is het ook goed om te weten waar je nu staat.” Met trots hebben we de resultaten gelezen en met enthousiasme geven we verder uitvoering aan de door ons ingezette koers waarin de genoemde aandachtspunten een waardevolle opbrengst zijn van de gehouden visitatie..

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Sint Joseph Almelo

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen