Sabine Muijrers lid Raad van Toezicht SVWN op voordracht Aedes

NIEUWS
05-09-2019

Met ingang van 1 september 2019 is drs. S.J.J.M (Sabine) Muijrers MMC benoemd als lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN). De benoeming is, conform de statuten van SVWN, gebeurd op voordracht van Aedes vereniging van woningcorporaties.

 class=

Sabine Muijrers is sinds 2011 als directeur bij Bartiméus in Doorn verantwoordelijk voor wonen, dagbesteding, onderzoek en behandeling van mensen met een visuele en/of meervoudige beperking. Eerder was zij werkzaam als regiodirecteur bij Stichting Philadelphia Zorg. Voordat zij de overstap maakte naar de zorg, was Muijrers lange tijd werkzaam bij PricewaterhouseCoopers, waar zij director was van de organisatie-adviesgroep woningcorporaties, bouw en vastgoed.

De Raad van Toezicht van SVWN zocht naar een kandidaat met kennis en ervaring op het gebied van visitatie, accreditatie, certificering en kwaliteitssystemen. In de loopbaan van Muijrers vormen kwaliteitszorg en maatschappelijke verantwoording een rode draad. In haar verschillende functies heeft ze onder meer gewerkt met ISO, HKZ, INK en met intercollegiale visitatie. Bij PwC beheerde ze de portefeuille kwalititeitszorg. In haar PwC-tijd was zij bovendien nauw betrokken bij een voorloper van het huidige visitatiestelsel voor woningcorporaties, toen nog in experimentele vorm.

In het lidmaatschap van de Raad van Toezicht van SVWN komen haar kennis van instrumenten van verantwoorden, leren en kwaliteitszorg enerzijds en haar ervaring en interesse in de volkshuisvesting anderzijds samen. Muijrers: “Ik vind het mooi om te zien hoe zeer het visitatiestelsel de afgelopen jaren is doorontwikkeld en ook ontdubbeld tot de huidige vorm, een mooie combinatie van maatschappelijk leren en transparant verantwoorden aan huurders en stakeholders. Wat mij betreft zou dit ook heel waardevol kunnen zijn voor andere sectoren.”

Binnen de Raad van Toezicht neemt Sabine Muijrers de positie over van Ineke Mastenbroek, die de raad na acht jaar verlaat vanwege het aflopen van haar tweede zittingstermijn.


Vraag het Claudia

Vraag versturen