Rondom Wonen: lokaal betrokken, met hart voor Pijnacker-Nootdorp

NIEUWS
17-04-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Als bescheiden corporatie staat Rondom Wonen voor uitdagende opgaven in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er is een nijpend tekort aan sociale huurwoningen, terwijl het verduurzamen van de woningvoorraad eveneens aandacht vraagt. Rondom Wonen heeft de laatste jaren veel aandacht moeten geven aan haar financiële positie, waardoor de corporatie werd gedwongen tot het maken van keuzes: betaalbaarheid stond centraal, daarna beschikbaarheid en vervolgens duurzaamheid. De visitatiecommissie kan zich, mede door de pas recent verbeterde financiele mogelijkheden, vinden in de keuzes van Rondom Wonen  

De visitatiecommissie heeft waardering voor het feit dat Rondom Wonen ondanks de financiële situatie toch ruim voldoende heeft gepresteerd. Inmiddels is de financiële continuiteit geborgd en heeft Rondom Wonen een heldere koers voor de korte en de lange termijn uitgezet. De tijd is aangebroken om op volle kracht vooruit te gaan.

 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn positief over de prestaties van Rondom Wonen. Daarbij wordt aangegeven dat de corporatie, mede door de bestuurswissel, een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt ten aanzien van de afstemming en het overleg met belanghebbenden.

  

 

Uit de bestuurlijke reactie

De visitatieperiode besloeg een tijd waarin Rondom Wonen het financieel zwaar had en daardoor gedwongen was een pas op de plaats te maken. We zijn trots op onze medewerkers die er tijdens ‘zwaar weer’ in geslaagd zijn volkshuisvestelijk goed te blijven presteren!

Het oordeel van onze stakeholders springt er in positieve zin uit. Dit is een stimulans om zo door te gaan. We willen samen met onze stakeholders vooruit kijken om komende jaren de best mogelijke maatschappelijke prestatie te leveren voor en in Pijnacker Nootdorp.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Rondom Wonen

â–¶ lees hier het nieuwsbericht van Rondom Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen