Portaal: lokaal betrokken, ambitieus en gedreven

NIEUWS
09-05-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Portaal is een landelijk opererende corporatie, verdeeld over vijf landelijke regio’s. Ondanks de landelijke dekking zet Portaal zich niet alleen in voor de maatschappelijke opgaven binnen de grote(re) gemeenten, maar wil ook in de gemeenten waar Portaal relatief weinig bezit heeft, blijven acteren. In de regio's worden waardevolle initiatieven ontplooid, gericht op de lokale opgaven. 

Uit de werkbezoeken is gebleken dat kennis en prestaties soms nog onvoldoende worden gedeeld. Hierdoor kan het voorkomen dat Portaal in een bepaalde regio wordt geprezen voor bijvoorbeeld een pilot op het gebied van duurzaamheid ‘Jouw thuis’, maar dat belanghebbenden in de andere regio’s daarvan niet op de hoogte zijn. Portaal blijft in dergelijke gevallen te lang wachten met het delen van de uitkomsten.
 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn positief over de volkshuisvestelijke prestaties van Portaal. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat met name het realiseren van nieuwbouw in de ogen van de belanghebbenden achter is gebleven bij de opgave.

  

Uit de bestuurlijke reactie

In de afgelopen periode heeft Portaal zijn bedrijfsvoering scherp tegen het licht gehouden en aangepast en de organisatie efficiënter ingericht. We noemen de resultante daarvan ‘het Nieuwe Portaal’. We constateren als bestuur dat onze inspanningen om onze prestaties te verbeteren succes hebben gehad: we zien dat onze inzet op de thema’s uit het Verhaal van Portaal worden herkend en erkend; dit is een aanmoediging op door te gaan op de ingeslagen weg.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Portaal

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen