Plavei: met power én visie

NIEUWS
13-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Plavei, actief in de gemeente Montferland, is een eigentijdse woningcorporatie met een duidelijk eigen gezicht en een ambitieuze maatschappelijke opgave. Door een tijdelijke interventie van de Autoriteit Woningcorporaties zag Plavei zich genoodzaakt haar investeringsplannen in de eerste 3 jaren van de visitatieperiode stil te leggen. Hierdoor blijven de prestaties op dit gebied achter bij de opgaven. De visitatiecommissie constateert dat de financiële situatie van Plavei zich goed heeft hersteld. De nog bescheiden nieuwbouw- en verduurzamingsinspanningen mogen nu in prestaties gelijk getrokken worden met de geformuleerde ambities.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn zonder uitzondering positief over de samenwerking met Plavei. Ze hebben het gevoel hebben dat de corporatie uit een intrinsieke motivatie samenwerkt. Dat voelt goed en vertrouwd. Sommige partijen geven tegelijkertijd aan het ook wel prettig te vinden als de samenwerking wordt vastgelegd in een overeenkomst.

Uit de bestuurlijke reactie
We laten een periode met veel dynamiek achter ons. Met pówer en visie kregen we het voor elkaar de fusie vorm te geven, een solide, betrouwbare organisatie neer te zetten en tegelijkertijd onze ambities te realiseren. Het is fijn om te weten dat de basis van Plavei op orde is, maar we blijven leren en ons ontwikkelen. Samen met onze belanghouders bepalen we onze koers voor de komende vier jaar, die we verankeren in een nieuw te vormen beleidsplan. We kijken vooruit en gaan door op de inmiddels geplaveide weg. 


Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/stichting-plavei-didam

Lees hier het nieuwsbericht van Plavei: https://www.plavei.nl/nieuws/nieuwsbericht/visitatie-een-organisatie-met-power-en-visie/

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen