Patrimonium Groningen: lokaal betrokken, sociaal en in ontwikkeling

NIEUWS
02-04-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Patrimonium Groningen vervult een belangrijke en gewaardeerde rol binnen de volkshuisvesting in Groningen. De corporatie is er in de afgelopen visitatieperiode niet alleen in geslaagd om ruim voldoende tot goede volkshuisvestelijke prestaties te leveren, maar ook om de organisatie te verstevigen en meer dan voorheen de samenwerking op te zoeken.

De visitatiecommissie ziet de ingezette interne ontwikkelingen als een belangrijke stap om in de toekomst in het veranderende maatschappelijke speelveld blijvend te kunnen presteren. Dit speelveld vraagt meer dan voorheen om samenwerking met een brede selectie aan maatschappelijk partners. De keuze van Patrimonium Groningen om meer in te zetten op samenwerking en ‘samen doen’ is passend bij de huidige tijd, waarin samenwerking met een brede groep maatschappelijke partners steeds noodzakelijker wordt.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn positief over de prestaties van Patrimonium. Ze ervaren dat Patrimonium meer heeft ingezet op samenwerking en invloed op beleid. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat met name de huurdersvereniging van mening is dat de reorganisatie een negatieve in vloed heeft gehad op de kwaliteit van de relatie. Ze hopen dat de samenwerking en de invloed op het beleid weer op het oude niveau komt.

Uit de bestuurlijke reactie
In de afgelopen periode heeft patrimonium een ingrijpende organisatiewijziging ondergaan en is er aandacht voor verdere professionalisering van de organisatie en de invoering van nieuw beleid. De nieuwe organisatie geeft ook meer mogelijkheden om aan de voorkant van het beleid te gaan investeren. Graag bouwen we goede samenwerking met de gemeente en collega-corporaties uit en pakken we de uitdaging op wat betreft het versterken van de samenwerking met de huurdersorganisatie.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Patrimonium

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen