Ons Huis: heeft de koers naar een beheercorporatie bestendigd.

NIEUWS
03-05-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Ons Huis uit Apeldoorn laat zich typeren als een koersvaste corporatie. Na de omschakeling van ontwikkelcorporatie naar beheercorporatie is Ons Huis teruggegaan naar haar kerntaak: het zorgen voor betaalbare woningen voor de primaire doelgroep. De kernwaarden van de corporatie zijn wel aangepast aan de huidige tijdgeest en positie van Ons Huis. Waar beheersing van de risico’s en het financieel gezond worden de boventoon voerden, zet Ons Huis nu de volgende stap om creatiever en ondernemend invulling te geven aan de opgaven.

 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn tevreden over het de prestaties van Ons Huis. Wel geven diverse belanghebbenden aan een meer pro-actieve houding te willen zien in de wijken en zich nog meer te verdiepen in de behoeften van bijzondere doelgroepen en huurders.

Uit de bestuurlijke reactie

Het visitatierapport is met gepaste trots ontvangen. Niet alleen door de mooie cijfers, maar met name vanwege de her- en erkenning van de ingezette koers. De visitatiecommissie geeft aan dat ‘steeds creatiever en ondernemend invulling wordt gegeven aan die koers’. Ook zijn de geluiden van buiten naar binnen gehaald. Juist daarop is de afgelopen jaren gestuurd. De agenda voor de toekomst gaan we graag aanpakken om in verbinding met partijen in te vullen.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Ons Huis

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen