Nijestee: responsiviteit in het DNA

NIEUWS
31-01-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Bij Nijestee (Groningen) zijn alle geledingen van de werkorganisatie helder over waarom ze hun werk doen. Het besef dat het bij wonen om meer gaat dan de kwaliteit van het huis, is verankerd in de organisatie. Men is bereid om buiten naar binnen in de organisatie te brengen. Nijestee doet veel vóór haar bewoners maar ook veel mét haar bewoners. Dat ze zich daarbij eigenzinnig kan opstellen, wordt intern en extern als een kwaliteit ervaren. De eerste vraag die gesteld wordt, is “Wat hebben bewoners er aan en hoe kun je ze erbij betrekken?”. Dat consequent door de hele organisatie vasthouden, is door de visitatiecommissie als een kwaliteit gezien waarvoor bestuur en werkorganisatie een groot compliment verdienen.

 class=

Van de belanghebbenden
Zowel in de beleving van externe als interne belanghebbenden wordt erkend dat de bestuurlijke top van Nijestee het “leuk vindt om opvattingen van anderen te horen”. De visitatiecommissie heeft bij alle gesprekspartners het beeld opgetekend dat Nijestee een organisatie is die bereid is te luisteren en vervolgens ook wat wil doen met de adviezen.

 

Uit de bestuurlijke reactie
We zien op verschillende plekken in het rapport terug dat de commissie merkt dat we huurders opzoeken en serieus nemen. ‘Luisteren en wat doen met adviezen zit gewoon in het DNA van de Nijestee organisatie’ is haar constatering. Dat vinden we het mooiste compliment: dit geeft veel energie om hier de komende vier jaar mee door te gaan en nog verder te verbeteren.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/stichting-nijestee-groningen-2

Lees hier het nieuwsbericht van Nijestee: https://www.nijestee.nl/over-nijestee/nieuws/nijestee-door-onafhankelijke-commissie-positief-beoordeeld

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen