Nieuwe voorzitter College van Deskundigen

NIEUWS
24-04-2020

Het College van Deskundigen verwelkomt drs. Anne-Jo Visser per 1 mei als nieuwe voorzitter. Anne-Jo Visser is sociaal geograaf en planoloog. Zij heeft ruime ervaring in de onderzoekswereld en in verschillende domeinen: wonen, ruimtelijke ordening, stedelijke vernieuwing en energietransitie. Zij werkt nu als manager Energie bij de gemeente Utrecht.

 class=

Daarvoor was zij programmamanager Wonen en Wijken bij Platform31, waar ze kennisprogramma’s aanstuurde over de woningmarkt, de corporatiesector, de wijkaanpak, krimpende regio’s en de energietransitie. Eerder werkte zij bij de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV)  en bij gemeenten Almere, Hilversum en Nieuwegein – onder meer als planoloog, projectleider en onderzoeker.
Anne-Jo publiceert regelmatig in vaktijdschriften. Ook is zij toezichthouder geweest bij corporatie SSH en zit zij in de redactie van vaktijdschrift Ruimte en Wonen.

“Als voorzitter van het College van Deskundigen draag ik graag bij aan de roep om maatschappelijk verantwoording van corporaties vanuit de samenwerking met huurdersverenigingen, gemeenten en maatschappelijke partners in het lokale netwerk. De methodiek 6.0 is vorig jaar vastgesteld. Er ligt dus een goede basis om met het College van Deskundigen zorg te dragen voor (ontwikkeling van) de visitatiemethodiek en kwaliteit van het visitatiestelsel. Zodat elke corporatie kan blijven leren voor een goede volkshuisvesting.”


Vraag het Claudia

Vraag versturen