Mozaïek Wonen: degelijk, betrouwbaar en professioneel

NIEUWS
09-05-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Mozaïek Wonen staat bekend als degelijk, betrouwbaar en professioneel. De corporatie komt uit een periode waarin de corporatie vooral een naar binnen gekeerde organisatie was. Een gesprek met diverse externe stakeholders heeft geleid tot een grote draai in het beleid onder de naam “Hart voor huurders”. De zakelijke organisatiestructuur moest plaatsmaken voor een organisatie die weer luistert naar haar huurders.

Het is niet makkelijk om als een organisatie die vanuit haar kwaliteiten als gedegenheid en professionaliteit opereert, een slag te moeten maken naar meer innovatie, creativiteit en durf in een tijdsperiode die juist weer gekenmerkt wordt door controle en erg veel verantwoording. Maar de commissie heeft ook gezien dat de trots in de organisatie weer groeit, dat men zich bewust is van de slag naar het beter benutten van de netwerken, van de noodzaak van innovatie en de durf om zaken los te laten en te experimenteren.

 class=

Van de belanghebbenden
Mozaïek Wonen wordt door de belanghebbenden beschouwd als betrouwbaar en degelijk: afspraken worden nagekomen en de corporatie realiseert wat men zich heeft voorgenomen. Maar de corporatie wordt ook geschetst als sober, doelmatig en weinig innovatief. Iets meer trots, iets meer zelfverzekerdheid en nog meer de ramen open gooien, worden als verbeterpunten genoemd in de gesprekken.

Uit de bestuurlijke reactie

De visitatie maakt klip en klaar duidelijk dat wij de bedoeling van onze organisatie in de samenleving serieus nemen en een essentiële bijdrage leveren aan de volkshuisvestelijke opgaven. Daarnaast biedt het ons veel waardevolle informatie over hoe onze stakeholders naar ons kijken, hoe ze onze prestaties waarderen en aanbevelingen voor waar het beter kan of moet. Wij zullen deze aanbevelingen zeker ter harte nemen. Hierbij zetten we in op het verder versterken van de samenwerking met onze belanghouders om met elkaar meer mogelijk te maken dan dat we alleen zouden kunnen.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Mozaïek Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen