Mitros: een ambitieuze, gedreven, goed presterende en innoverende volkshuisvester

NIEUWS
23-01-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Niet eerder heeft de visitatiecommissie zulke uitgebreide en gedetailleerde prestatieafspraken gezien als in de gemeente Utrecht aan de orde zijn. Deze afspraken boden duidelijkheid aan Mitros om het beleid en de uitvoering ervan hierop te richten, in een regio die als één van de moeilijkste in ons land wordt gezien. Het verdient mede daarom een groot compliment dat Mitros op vrijwel alle onderdelen van de gemaakte afspraken ruim voldoende prestaties heeft geleverd. Daarbij vallen de zeer goede prestaties met betrekking tot de kernvoorraad, het huurbeleid en de renovatie van het woningbezit in het bijzonder op.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden waarderen het maatschappelijk presteren, de communicatie en de invloed die zij hebben op het beleid. Als aandachtspunt geven zij mee dat zij Mitros ervaren als een hele grote organisatie en dat het aanspeekpunt niet altijd helder is.

 

   

Uit de bestuurlijke reactie
Wij willen een makkelijk toegankelijke en aanspreekbare corporatie zijn. Het is onze ambitie om in alles wat we doen onze huurders op 1 te zetten en hen de beste volkshuisvesting te bieden. We zijn enorm gemotiveerd om dit doel voor onze huurders te realiseren en we streven ernaar om dit in de volgende visitatie nadrukkelijk als behaald doel naar voren te laten komen.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/mitros-utrecht-2

Lees hier het nieuwsbericht van Mitros: https://mitros.nl/over-ons/nieuws/nieuwsberichten/visitatierapport-2018-beschikbaar/

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen