Mercatus: open, transparant en laagdrempelig

NIEUWS
13-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Onder de visie ‘Samen Buurten’ heeft Mercatus, actief in de Noordoostpolder, zich de laatste jaren sterk ontwikkeld in de richting van een open organisatie met veel invloed van bewoners. Mercatus zoekt, zonder de eigen kaders uit het oog te verliezen, samen met de bewoners naar de optimale oplossing.

Mercatus neemt initiatieven zoals ‘Integreren doe je met z’n allen’ en de ontwikkeling van zorgunits waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Soms laat de concretisering en implementatie van deze ideeën echter op zich wachten, waardoor belanghebbenden zich afvragen wat ermee is gebeurd.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn in het algemeen ruim voldoende tevreden over de prestaties van Mercatus. De Stichting Huurdersbelang Mercatus is redelijk tevreden over de mate van invloed op het beleid en geeft aan dat het zin heeft om input te geven en dat Mercatus luistert. Meestal doet Mercatus uiteindelijk wel iets met de input, maar dat duurt vaak lang. De communicatie hierover in de tussentijd laat te wensen over.

Uit de bestuurlijke reactie
Het is heel fijn om te constateren dat onze visie “Samen Buurten” herkenbaar is in ons doen en laten.

De ketendialoog met stakeholders en de organisatiedialoog met onze medewerkers is voor ons een nieuwe benadering voor het ophalen van feedback. Dit was spannend maar ook leerzaam, dit is echt Samen Buurten en geeft ons een aantal aanbevelingen om mee verder te gaan. 

 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Mercatus

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen