Kennemer Wonen: het waren de jaren wel

NIEUWS
01-05-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Kennemer Wonen was en is nog steeds een sociale woningcorporatie met een groot hart voor haar huurders. Die kwalificatie is nog volop van toepassing en dat is mooi na een hectische periode voor volkshuisvesters in het algemeen en Kennemer Wonen in het bijzonder. Kennemer Wonen is betrouwbaar, degelijk en behoudend. Betrouwbaar en degelijk zou Kennemer Wonen moeten blijven, maar iets minder behoudend en meer ondernemend zou in de ogen van de visitatiecommissie kunnen helpen om met name de toekomst ambities nog beter te realiseren. In de ogen van de visitatiecommissie kan de organisatie dat heel goed hebben gelet op de kwaliteit van bedrijfsvoering, financiën en governance die ondertussen is opgebouwd.

 class=

Van de belanghebbenden
Kennemer Wonen wordt door belanghebbenden positief gekwalificeerd als een traditionele woningcorporatie die bereid is mee te denken en haar afspraken na komt. Maar daarbij wordt door meerdere gesprekpartners als kanttekening geplaatst dat ze haar nek niet uitsteekt bij initiatieven of door partners geschetste mogelijkheden. Men verwacht meer anticiperend handelen en een meer actieve rol in het oppakken van (mogelijkheden tot) projecten.

Uit de bestuurlijke reactie
Wij herkennen ons in de bevindengen van de commissie, er zijn veel goede en mooie stappen gezet. Wij zijn dan ook erg trots op het behaalde resultaat en staan tegelijkertijd open voor de door onze belanghebbenden genoemde aandachtspunten. De grote lijn uit de recensie van de commissie is volgens ons, dat de basis op orde is en dat er ruimte is gekomen om een meer actieve rol te gaan pakken (met meer lef en ondernemingszin) in de samenwerking met onze stakeholders (belanghebbenden).

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Kennemer Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen