Interview Sabine Muijrers

NIEUWS
31-12-2021

Waar werkte u 12,5 jaar geleden?

“Ik was rayondirecteur bij stichting Philadelphia Zorg.”

Wat is de toegevoegde waarde van visitaties?

“De toegevoegde waarde is meerledig. Het is aan de ene kant een moment van bezinning en reflectie over de maatschappelijke prestaties en anderzijds een inspiratiebron voor de vraag of je nog meer kunt doen. Het helpt stakeholders om elkaar uit te dagen, te inspireren en aan het denken te zetten. Het is ook een mooi instrument aan de hand waarvan corporaties laten zien wat ze maatschappelijk toevoegen.”

Wel eens een keer een visitatie meegemaakt?

“Toen het SEV-experiment startte, was ik werkzaam in de consultancy en mocht ik meedenken over de ontwikkeling van het instrument. Daarna heb ik als visitator verschillende visitaties uitgevoerd. Dat was nog in de begintijd, voordat het wettelijk werd verankerd. Corporaties waren erg ‘in’ voor vernieuwing en wilden graag op verschillende manieren maatschappelijke verantwoording afleggen. Destijds waren het nog hele lijvige onderzoeken op financiële prestaties, processen en maatschappelijk presteren. De ontdubbeling uit 2019 naar methodiek 6.0 vind ik dan ook heel mooi en zinvol.”

Wat wenst u SVWN toe?

“Ik wens SVWN toe dat zij een verbindende schakel is in de sector op het gebied van leren, vernieuwen, innoveren en op het terrein van maatschappelijk presteren. Dat ze een inspiratiebron voor woningcorporaties is en verbinding brengt om zo steeds weer corporaties te faciliteren om van elkaar te kunnen laten leren en hierover met elkaar in gesprek te zijn.”

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen