Interview Mark Wonders

NIEUWS
31-12-2021

Waar werkte je 12,5 jaar geleden?

“Ik werkte toen als medewerker Planning & Control bij Huis en Erf, een rechtsvoorganger van Woonmeij.”

Wat is de toegevoegde waarde van visitatie?

“De toegevoegde waarde is voor mij dat er een objectieve beoordeling is of de corporatie wel voldoet aan de maatschappelijke prestaties. Zijn we met de goede opgaven bezig en pakken we de juiste rol? Het geeft toch een soort van (h)erkenning en het geeft verbeterpunten mee. Wij gebruiken de visitatieuitkomsten voor het herijken van ons Koersplan en ik kan dan ook aanbevelen om de visitatie uit te voeren in het jaar van de herijking. Het zou eigenlijk mooi zijn als de visitatie iedere twee jaar herhaald zou worden. We hebben in het Koersplan extra gewicht toegekend aan de verbeterpunten uit de visitatie. Het is wel een nadeel dat visitatie een momentopname is. Je merkt toch dat in de visitatiemethodiek nu de nadruk het meest ligt op de afgelopen twee jaar en minder op de twee jaar daarvoor. Om de twee jaar de visitatie uitvoeren zou zorgen voor een meer toegankelijk en herkenbaar beeld.”

Heb je zelf al eens een visitatie meegemaakt?

“Ja, al meerdere keren. We zijn net in de afronding van een lopende visitatie. Ik zie dat in deze methodiek de nadruk meer ligt op prestaties en minder op het afvinken. Dat is een goede ontwikkeling.”

Wat wens je SVWN toe?

“Ik wens SVWN toe om zich door te ontwikkelen zodat de meerwaarde van visitatie nog meer aan de oppervlakte komt. Zodat corporaties zeggen ‘Kom we mogen weer!’.”

 

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen