Leon van Halder overleden

NIEUWS
05-04-2019

Op 27 maart 2019 is Leon van Halder overleden. Tot 3 december 2018 was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van SVWN. Met veel respect en warmte denken wij aan hem terug.

 class=

Leon van Halder trad op 1 november 2016 toe tot de Raad van Toezicht van SVWN, eerst als vicevoorzitter, later als voorzitter. Leon vond het waardevol en plezierig om actief te blijven op het gebied van de volkshuisvesting, waarvoor hij als directeur-generaal bij het ministerie van VROM al eerder (2007-2009) verantwoordelijk was geweest. In die tijd was hij ook betrokken bij de ontwikkeling van het visitatiestelsel en de oprichting van een onafhankelijke organisatie om dit stelsel te beheren: de Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland.

Leon zag in visitatie een nuttig instrument waarmee woningcorporaties zich kunnen verantwoorden over hun maatschappelijke prestaties, en waarmee huurders, gemeenten maar ook commissarissen hun voordeel konden doen. Als voorzitter van de Raad van Toezicht heeft hij zich sterk gemaakt voor de doorontwikkeling van het visitatie-instrument, met oog voor beheersing van de kosten, een goede taakverdeling met het rijkstoezicht en bovenal aandacht voor het samenspel van corporatie, huurders en gemeente (de ‘lokale driehoek’).

Leon was een gepassioneerd bestuurder met een brede belangstelling. Na een lange carrière bij de rijksoverheid gaf hij sinds 2015 als voorzitter van de Raad van Bestuur leiding aan het Radboudumc. In het najaar van 2018 besloot hij het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van SVWN neer te leggen, om zich volledig te kunnen wijden aan zijn hoofdfunctie bij Radboudumc en aan zijn gezondheid. Helaas moest hij begin maart ook zijn werk voor Radboudumc beëindigen en is hij vorige week overleden.

Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en visie en zullen die blijven uitdragen.

â–¶ Zie het ‘In memoriam’ op de website van Radboudumc


Vraag het Claudia

Vraag versturen