Historie tot de wettelijke verplichting

NIEUWS
30-12-2021

Voorafgaand aan de oprichting van SVWN is door de Auditraad een begin gemaakt met een basis versie van de methodiek. In dit document concludeert men: “Het is nu aan een onafhankelijke Stichting om het systeem te gaan beheren en uitvoeren.” 

Een woord van dank aan opdrachtgever SEV voor de opdracht aan de Auditraad vindt u in dit prachtige document. De uitgangspunten voor het beheer vindt u hier.

In 2014 verscheen het volgende document. In dit onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties staat het bestuderen en analyseren van het Nederlandse woningcorporatiestelsel en het doen van aanbevelingen voor het verbeteren daarvan centraal. Om de resultaten van haar eigen onderzoek nader te duiden en te onderbouwen heeft de enquêtecommissie een literatuurstudie laten uitvoeren door externe deskundigen. De opdracht aan deze externe deskundigen was om de commissie op een compacte en gestructureerde manier een overzicht te geven van de inhoud van de belangrijkste literatuur over woningcorporaties die in de afgelopen twintig jaar is verschenen. Hierna werd methodiek 5.0 ontwikkeld.

Met ingang van 1 juli 2015 krijgt de visitatie van woningcorporaties een wettelijke grondslag. Bij elke corporatie wordt eenmaal per vier jaar een onderzoek verricht naar haar prestaties. Visitatie is nu wettelijk vastgelegd.


Vraag het Claudia

Vraag versturen