Het Grootslag: sociaal sterkere gemeenschappen

NIEUWS
02-07-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Het Grootslag in Wervershoof is een corporatie die goed geworteld is in de kernen waar zij actief is. De corporatie is voor veel zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties één van de weinigen met een maatschappelijk zeer betrokken en creatieve insteek om oplossingen te bieden voor huisvestingsvraagstukken. Niet alleen de ambities en de realisatie daarvan zijn opmerkelijk, ook de processen daartoe verdienen een pluim in de ogen van de visitatiecommissie.

Opvallend is dat schaal of mogelijke schaalvergroting geen thema is. Het is de visitatiecommissie duidelijk geworden dat de prestatieafspraken meer vanuit regioperspectief kunnen worden bekeken. Zowel een duidelijke visie op de regionale woningmarkt en de mogelijkheden voor de verschillende doelgroepen vanuit de gezamenlijke gemeenten en het beter oppakken van de regie, kunnen bijdragen aan het bieden van de juiste mogelijkheden.

 class=

Van de belanghebbenden
Het grootslag wordt gezien als betrouwbaar, lokaal, sociaal en maatschappelijk betrokken. Alle belanghebbendden geven aan dat er sprake is van een transparante en open communicatie met Het Grootslag. Wel vinden zij dat Het Grootslag graag zelf de touwtjes in handen houdt en dat dit soms iets minder zou mogen.

 

Uit de bestuurlijke reactie
De conclusie die wij uit dit rapport trekken is dat we een gewaardeerde verhuurder en een betrouwbare samenwerkingspartner zijn binnen ons werkgebied. Het Grootslag wordt ervaren als een als een toegankelijke woningcorporatie, die open staat voor signalen uit haar omgeving en soms eigenwijs is als het gaat om het realiseren van de belangrijkste kerntaken: betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit. We zijn er trots op dat de buitenwereld ons zo ziet en hiermee onze ideologie bevestigt van een betrokken organisatie die op een actieve en creatieve manier oplossingen biedt voor huisvestingsvraagstukken.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Het Grootslag

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen