Habion: blijvend bijzonder en innovatief

NIEUWS
01-08-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Het landelijk opererende Habion is duidelijk geen reguliere woningcorporatie. Het bijzondere karakter wordt enerzijds gekenmerkt door de specifieke doelgroep, kwetsbare ouderen, en anderzijds door het uitgestrekte werkgebied. De specifieke doelgroep die Habion huisvest brengt tevens specifieke volkshuisvestelijke opgaven met zich mee. De visitatiecommissie onderschrijft het belang van de opgaven en is onder indruk van de door Habion zelf ontwikkelde Røring-methodiek en de wijze waarop deze wordt toegepast. Middels deze methodiek inventariseert Habion de opgaven en geeft ze samen met de lokale samenleving en (toekomstige) bewoners op goede en betrokken wijze invulling aan de wensen van ouderen, veelal als onderdeel van een transformatie. 

 class=

Van de belanghebbenden

De belanghebbenden waarderen de prestatie van Habion. Ze zijn met name tevreden over de prestaties ten aanzien van betaalbaarheid, de uitgevoerde transformaties en de aandacht voor brandveiligheid en het bestrijden van legionella. De relatie met Habion wordt als open en toegankelijk ervaren.

 

 

Uit de bestuurlijke reactie

Habion is de afgelopen jaren flink veranderd. We hebben veel zaken aangepakt. We hebben hard gewerkt aan een organisatie die woningen verhuurd aan (kwetsbare) ouderen, in plaats van een organisatie die louter vastgoedleverancier is aan zorgorganisaties. We zijn blij dat de veranderingen gezien en positief gewaardeerd worden. Niet alleen voor onszelf, maar vooral ook omdat deze ontwikkelingen een bijdrage leveren aan het prettig wonen van (kwetsbare) ouderen.

Het visitatierapport illustreert voor ons dat Habion een lerende organisatie is. We vinden het van belang om dit vast te houden, zodat we ook in de toekomst adequaat blijft inspelen op de veranderende woonwensen van onze bewoners, de lokale gemeenschap en de veranderingen in de samenleving.

 
â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Habion

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen