Elan Wonen: een nieuwe tijd

NIEUWS
06-03-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Elan Wonen, actief in Haarlem, heeft vele jaren gefunctioneerd als een rustige, betrouwbare corporatie. Gedurende de visitatieperiode werd duidelijk dat het begrip rustig niet meer van toepassing is. De organisatie is dynamisch, ambitieus en proactief. Elan Wonen heeft alert gereageerd op diverse externe ontwikkelingen en heeft ook intern gesleuteld aan de organisatie.

De visitatiecommissie is onder de indruk van de veerkracht van de organisatie en het zichtbare plezier waarmee wordt gewerkt aan de nieuwe inzichten en ambities. Er zijn heldere en scherpe keuzes gemaakt in de volkshuisvestelijke doelstellingen, er is veel aandacht besteed aan de externe relaties en intern zijn de kussens verder opgeschud.

 class=

Van de belanghebbenden
Alle betrokkenen waarderen de korte lijnen tussen Elan Wonen en haar belanghebbenden. Met name werd het Elan Café genoemd. De belanghebbenden waarderen de manier waarop zij hier in de gelegenheid worden gesteld om met management en toezichthouders in gesprek te gaan over inhoudelijke thema’s.
 

Uit de bestuurlijke reactie
Elan wonen heeft een uitgesproken ambitie om de dienstverlening naar een hoog niveau te brengen. Door de commissie wordt weliswaar geconstateerd dat de ambities worden geëvenaard, maar deze score is voor Elan Wonen zeker niet voldoende. De komende periode zal hier nog hard aan worden gewerkt.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Elan Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen