Eemland wonen: omslag naar een nieuw tijdperk

NIEUWS
20-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

De visitatie vond plaats tijdens de overgang naar een nieuw tijdperk voor de organisatie. Gebrek aan verbinding tussen het strategisch en operationeel functioneren van de organisatie beperkten het innovatief vermogen en het schakelen op de lange termijn. Onder de nieuwe bestuurder is Eemland wonen zich aan het ontwikkelen tot een lerende organisatie. Van een hiërarchisch gestuurde organisatie naar een organisatie met sturing van onderop, met verantwoordelijkheden laag in de organisatie.

 class=

Van de belanghebbenden
Alhoewel de huurdersorganisatie en zorgpartners zeer tevreden zijn over de prestaties lijkt Eemland Wonen wat in zichzelf gekeerd. De verbinding met de buitenwereld is nog niet natuurlijk en vanzelfsprekend. Eemland wonen kan haar lokale betrokkenheid versterken door actiever te bouwen aan vertrouwen, onder andere door pro-actiever te zijn en samen met haar partners lange termijn doelen te formuleren. 

Uit de bestuurlijke reactie
Het rapport is een goede basis van waaruit wij de aankomende jaren onze organisatie verder gaan ontwikkelen. Eemland Wonen is een corporatie in beweging, wij gaan van een vastgoed gestuurde organisatie naar een klantgerichte organisatie. De maatschappij verandert voortdurend en Eemland Wonen wil de juiste keuzes maken zodat onze klanten, medewerkers en samenwerkingspartners weten waar wij voor staan en waar wij voor gaan. 


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Eemland Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen