DUWO: doeners en denkers voeren dynamisch en eerlijk bedrijf

NIEUWS
02-03-2021

Visitatieperiode 2016-2019
Tijdens de visitatie van DUWO werd uit de documentatie en de gesprekken voor de visitatiecommissie duidelijk dat DUWO de laatste jaren in rustiger vaarwater is gebracht. Onder meer door de koers te verhelderen en de structuur te vernieuwen. DUWO staat er anno 2020 goed voor, met een financieel solide organisatie en organisatorisch versterkt met kwalitatief goede en betrokken medewerkers. Maar er zijn ook nog veel uitdagingen en niet vervulde ambities. DUWO wordt op het juiste spoor gehouden door klanten en belanghebbenden. Dat is ook hard nodig, want de komende jaren worden het enorme opgaven om ook echt voor alle studenten die dat willen een eerlijk en duurzaam thuis te bieden en zo een bijdrage te leveren aan ‘de mooiste tijd van je leven’. De coronacrisis maakt daarbij wel duidelijk dat je nooit achterover kan leunen en overal op voorbereid moet zijn.

 class=

Van de belanghebbenden
Vrijwel alle belanghebbenden zijn overwegend positief over DUWO. Er vindt veelvuldig overleg met DUWO plaats met het management en de specialisten voor de dagelijkse vraagstukken. DUWO is benaderbaar en toegankelijk en suggesties worden actief opgepakt. Het is een landelijke organisatie met ruimte voor lokaal maatwerk. De waardering over de volkshuisvestelijke thema’s is goed.
 

Uit de bestuurlijke reactie
DUWO is trots op het behaalde resultaat! Hoewel we tevreden zijn met onze beoordeling en score, willen we niet achteroverleunen. Daar waar het goed of uitstekend gaat, gaan we door op de ingeslagen weg. Daarnaast geeft de commissie duidelijke suggesties voor verdere verbetering. De waardering van onze stakeholders voor ons werk is een goede motivatie om met veel inzet en ambitie de komende jaren verder te gaan op de ingeslagen weg. 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van DUWO

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen