Domijn: “hoe anders kan het zijn”

NIEUWS
05-07-2018

Visitatieperiode 2014 – 2017

De visitatiecommissie heeft gezien en gevoeld dat er binnen Domijn op een andere manier gedacht en gewerkt wordt. Domijn heeft wezenlijke stappen gezet in de ontwikkeling van de visie waar de mensen van Domijn met elkaar voor staan. Het werken vanuit de collectieve ambitie betekent bij Domijn dat medewerkers de ruimte hebben om vandaaruit te handelen. We zien als visitatiecommissie dat er zeker gehandeld wordt en prestaties worden geleverd. Wat de commissie daarbij soms mist is een expliciete verbinding van de geleverde prestaties met de collectieve ambitie. Dat is een van de punten waarop Domijn verder kan ontwikkelen.

 

 

De belanghouders over Domijn:
Domijn denkt inclusief en is een inspirator met een voortrekkersrol. Ze mogen trots zijn op de Performance Factory. Ze hebben het lef om buiten bestaande kaders te treden en nemen initiatief om zaken bij marktpartijen neer te leggen. Ze zijn transparant, bereikbaar en er zijn geen muren in de communicatie. Zo kom je op alle aspecten een stap verder.

 

 

Uit de bestuurlijke reactie:
De collectieve ambitie voel je thuis is leidend voor ons dagelijks handelen. Waarbij we onszelf voortdurend de vraag stellen “waarom doen we wat we doen?’. Daarmee niet altijd vooraf de uitkomst wetende. Hoewel de nieuwe koers, de organisatieverandering en de verhuizing intern veel aandacht hebben gevraagd, concludeert de visitatiecommissie dat we in de afgelopen vier jaar niet een naar binnen gekeerde organisatie zijn geweest. We zijn de verbinding met buiten blijven maken. Dat beschouwen we als een compliment. Het meest trots zijn we op de 8,4 die we hebben gescoord op de tevredenheid over de relatie en communicatie met onze belanghebbenden. Dat is de basis die ons drijft. We kunnen het alleen maar goed doen als we naar hen luisteren en zij zich gehoord voelen.

 

Lees hier het visitatierapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/domijn-enschede-2

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.

 


Vraag het Claudia

Vraag versturen