Domesta: ambitieuze maatschappelijk ondernemer met oog voor volkshuisvestelijke opgaven

NIEUWS
15-07-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Domesta uit Emmen heeft de afgelopen periode over goed gepresteerd. De corporatie is duidelijk lokaal betrokken, goed op de hoogte van de opgaven en werkt bij het invullen van de maatschappelijke opgaven goed samen met de belanghebbenden en vraagt deze partijen ook regelmatig om input voor haar beleid. Het wordt steeds moelijker voor de huurders van Domesta om rond te komen. Domesta vindt dat bewoners zelf de sleutel in handen hebben om hun woonlasten te verlagen, zolang er ruimte is voor eigen initiatieven en ideeën. 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over het algemeen zeer tevreden over Domesta. Met name op het onderwerp betaalbaarheid wordt Domesta door alle belanghebbenden geprezen. Het is opvallend dat ook de speciale instrumenten zoals het betaalbaarheidsfonds en de voorzieningwijzer spontaan genoemd worden. 

Uit de bestuurlijke reactie
Wij zetten alles op alles om ieder mens, van kind tot senior, een eigen plek te bieden, een veilig thuis waar ze in vrijheid en zorgeloos kunnen wonen. We geloven daarbij heel erg in maatwerk: hoe kunnen we iemand echt helpen? We zijn erg blij en trots dat de belanghebbenden en visitatoren zien en waarderen dat we hier de afgelopen jaren met elkaar hard aan gewerkt hebben.

De adviezen van onze belanghebbenden nemen we zeker ter harte. Zo gaan we hen nog meer betrekken bij onze strategie. Dit begint met het samen verkennen van de uitdagingen die we in onze regio zien. Hoe duiden we ie en welke oplossingsrichtingen kiezen we?


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Domesta

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen