Beter Wonen: de luiken zijn weer geopend

NIEUWS
17-05-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Beter Wonen uit Hippolytushoef heeft een aantal woelige jaren achter de rug. Bestuurlijke en organisatorische veranderingen hebben binnen de vereniging voor veel onrust gezorgd. Dit heeft op Beter Wonen een grote impact gehad. De laatste jaren zijn er echter veel interne zaken ten positieve veranderd, zoals de governance en het versterken van de organisatie.

Ondanks al deze veranderingen was de volle aandacht van de medewerkers voor de maatschappelijke en volkshuisvestelijke taken onverminderd aanwezig. In de visitatieperiode is het mogelijk gebleken om met een gematigd huurbeleid een financieel gezonde bedrijfsvoering te voeren waarin tevens voldoende investeringscapaciteit is om de volkshuisvestelijke veranderopgave te kunnen financieren.

 class=

Van de belanghebbenden
Met de nieuwe bestuursstructuur en vooral met de nieuwe directeur-bestuurder is er veel verbeterd in de relatie. Beter Wonen wordt een echte volkshuisvestelijke passie toegedicht. Dat maakt dat belanghebbenden ook graag samenwerken met Beter Wonen. Heel duidelijk voor de belanghebbenden is dat Beter Wonen het verleden achter zich heeft gelaten en naar de toekomst kijkt.

Uit de bestuurlijke reactie
Zowel de sterke punten als de aandachtspunten die de visitatiecommissie heeft opgetekend zijn voor ons herkenbaar. Het rapport maakt voor ons duidelijk dat onze belanghebbenden en wijzelf een gemeenschappelijk beeld hebben bij de opgave voor Woningbouwvereniging Beter Wonen. De meeste aanbevelingen uit het rapport zijn eigenlijk in 2018 al afgerond of in gang gezet. Deze prestaties zullen uiteraard bij de volgende visitatie worden betrokken.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Beter Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen