Centrada: een goed in de lokale samenleving aangehaakte corporatie

NIEUWS
31-08-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Centrada uit Lelystad heeft de afgelopen periode goed ingespeeld op de specifieke kenmerken van de sociale huisvesting in Lelystad. Een specifiek punt is de omslag van leegstand naar drukte op de sociale huurmarkt, terwijl Centrada door de leegstand jarenlang minder huurinkomsten en dus minder financiële armslag heeft gekend. Centrada probeert hier binnen de mogelijkheden op in te spelen, waarbij de kanttekening moet worden gemaakt dat de nieuwbouwproductie achterblijft.

 class=

Van de belanghebbenden
Volgens de belanghebbenden heeft Centrada de afgelopen periode ruim voldoende gepresteerd. Ze zijn met name tevreden over de inzet op het gebied van betaalbaarheid en de relatie en communicatie met de corporatie. Centrada steekt tijd en aandacht in het contact met haar belanghebbenden en deze betrokkenheid wordt gewaardeerd.

Uit de bestuurlijke reactie
Het is mooi om te zien dat de positieve lijn uit de vorige visitatie is gecontinueerd. Op de meeste prestatievelden kan het huidige beleid versterkt doorgezet worden. We zitten op de goede weg en samen met partners zullen we dit nog verder intensiveren. Ten aanzien van de ontwikkeling van de woningvoorraad is het duidelijk dat de meeste partijen vinden dat Centrada een schepje bovenop het huidige beleid mag doen.

 
â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Centrada

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen