HW Wonen: veerkracht en daadkracht

NIEUWS
07-01-2021

Visitatieperiode 2016-2019
De afgelopen visitatieperiode heeft de visitatiecommissie de indruk gekregen dat in 2015 goede keuzes zijn gemaakt en dat er in de tussentijd veel tijd veel stappen zijn gezet. Dat zie je ook terug in de waardering. De strategie is helder vertaald in doelen en meetmomenten en is de daaraan onderliggende financiële sturing en verantwoording van een hoog niveau.

De zelfsturing heeft veel goeds gebracht: men is duidelijk op de huurder gericht en voert daarnaast een op de verschillende kernen gericht beleid. Dat daarin nog stappen zijn te zetten met gemeente, welzijns- en zorgpartijen en ketenpartners is een uitdaging. Maar gelet op de kwaliteit van mensen en organisatie van HW Wonen is die uitdaging goed op te pakken.

 class=

Van de belanghebbenden
Belanghebbenden zien HW Wonen als een betrouwbare en betrokken samenwerkingspartner. Aanbevolen wordt wel om de communicatie beter op poten te krijgen en ook dat successen wel gevierd mogen worden. Op de onderdelen beïnvloeding van beleid en communicatie valt op dat gemeente en zorg- en welzijnspartijen hoger scoren dan de huurders. Dat is een punt van aandacht. 
 

Uit de bestuurlijke reactie
Het is voor HW Wonen een compliment dat op alle onderdelen ten opzichte van de vorige visitatie beter is gescoord. Vanaf 2015 zijn goede keuzes gemaakt en veel stappen gezet. Dit blijkt uit de uitkomsten van deze visitatie. Dit is voor ons een mooie stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Tevens biedt de visitatie duidelijke aanknopingspunten voor verdere verbetering.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van HW Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen