Steve Smit lid Raad van Toezicht SVWN op voordracht Woonbond

NIEUWS
23-06-2022

Met ingang van 13 juni 2022 is drs. S.G. (Steve) Smit benoemd als lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN). De benoeming is, conform de statuten van SVWN, gebeurd op voordracht van de Woonbond.

 class=

Steve Smit is sinds 2018 ambtelijk secretaris/adviseur van de medezeggenschap van Amstelring. Tevens is hij lid van het algemeen bestuur bij de FNV. Hiervoor was Steve werkzaam als beleidsmedewerker bij de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de brandweer van Zaanstad.

De Raad van Toezicht van SVWN zocht naar een kandidaat met kennis en ervaring op het gebied van huurdersinvloed. Steve wil graag de rol van de huurders en huurdersorganisaties vertegenwoordigen. “Ik hoop met mijn achtergrond als huurder, belangenbehartiger en bestuurskundige een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.”

De Woonbond laat in een reactie weten blij te zijn dat Steve Smit op hun voordracht de Raad van Toezicht van SVWN kan versterken. Zeno Winkels (directeur Woonbond): “Met zijn actieve houding en kennis van huurdersorganisaties kan Steve een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het visitatiestelsel namens de huurders.”

Binnen de Raad van Toezicht neemt Steve Smit de positie over van Wouter Beekers, die de raad heeft verlaten vanwege zijn nieuwe functie bij Woonbron.

Vraag het Claudia

Vraag versturen